U julu 2019. godine, Rotana otvara vrata svog prvog hotela na području BiH

Bosmal Arjaan by Rotana, prvi deluxe aparthotel

U julu 2019. godine, Rotana otvara vrata svog prvog hotela na području BiH

Bosmal Arjaan by Rotana, prvi deluxe aparthotel

Rotana trenutno raspolaže portfolijem od preko 100 objekata širom Bliskog Istoka, Afrike, Istočne Evrope i Turske, uz intenzivan plan širenja. Činjenicu da je vrijeme dragocjeno pokazuju kroz kontinuiranu posvećenost tome da svaki trenutak proveden u njihovom hotelu također bude dragocjen. To znači da se Rotana obavezala da će, uz bezrezervno razumijevanje, ponuditi odgovor na individualne potrebe svakog gosta. Upravo zbog toga, ponuda Rotane je evoluirala i u spektar produkt brendova koji uključuju Rotana Hotels & Resorts, Centro Hotels by Rotana, Rayhaan Hotels & Resorts by Rotana, Arjaan Hotel Apartments by Rotana i The Residences by Rotana. Dragocjeno vrijeme. To vam obećava Rotana.

Rotana, jedna od vodećih hotelijerskih kompanija u regiji, sa hotelima širom Bliskog Istoka, Afrike, Istočne Evrope i Turske, najavila je otvaranje aparthotela Bosmal Arjaan by Rotana, svog prvog hotela u Sarajevu.


Proteklih nekoliko mjeseci se, na projektu sarajevskog Bosmal City Centra, održavaju intenzivni radovi rekonstrukcije interijera zgrade. Sarajevo, grad koji polako, ali sigurno postaje sve atraktivnija turistička i poslovna destinacija, po završetku ovih radova će dobiti prvi deluxe aparthotel na ovim prostorima, Bosmal Arjaan by Rotana.


Otvorenje ovog u potpunosti novog aparthotela, koji gradu Sarajevo donosi sasvim jedinstven koncept, predviđeno je za mjesec juli. Kroz spoj karakteristika hotela i doma, u savršenoj kombinaciji jednosobnih, dvosobnih i trosobnih jedinica, svaki od 132 apartmana gostima će nuditi ambijent za odmor, uživanje ili rad. Svi apartmani novog Bosmal Arjaan aparthotela upotpunjeni su vrhunski opremljenom kuhinjom i ugrađenim naprednim uređajima, te obogaćeni svjetski poznatim standardima ugostiteljstva i usluge ovog brenda.


Zahvaljujući novom konceptu, koji će gostima omogućiti boravak u atmosferi doma, čak i kad su od njega daleko, svi gosti novog aparthotela će imati priliku uživati u toploj, ugodnoj i opuštenoj atmosferi najprostranijih soba u Sarajevu. U sklopu svoje ponude, Bosmal Arjaan by Rotana će imati fitness i wellness centar sa teretanom, saunom, turskim kupatilom, parnom sobom i sobama za masažu. Pored toga, u ponudi će se nalaziti i dvije potpuno opremljene sale za sastanke, koje nude prostor za male i velike poslovne i društvene događaje, uz audio-vizuelnu opremu vrhunske tehnologije.


"Ponosni smo što ćemo imati ulogu u razvoju Bosne i Hercegovine i što ćemo doprinijeti ambicioznom planu ove države da obogati lokalno tržište uslužnih djelatnosti i ojača pozicioniranje Sarajevo na regionalnoj i globalnoj map obećavajućih turističkih i poslovnih destinacija. Pored toga, Rotana će se fokusirati na osnaživanje zemlje zapošljavanjem, unapređenjem i razvojem talenata kroz sve svoje odjele. Zadovoljstvo nam je podržati BiH u njenom razvojnom putu i zajedničkim snagama nastaviti jačati njeno gostoprimstvo kroz otvaranje Bosmal Arjaan by Rotana aparthotela, koji će odgovoriti na sve veću potražnju na tržištu. Otvaranje ovog deluxe aparthotela će također ojačati i raznolikost hotelijerske ponude u sektoru uslužnih djelatnosti u Sarajevu."- izjavio je gospodin Guy Hutchinson, izvršni direktor Rotane, povodom otvaranja aparthotela Bosmal Arjaan by Rotana.


Bosmal Arjaan by Rotana predstavlja prvi objekat hotelijerske kompanije Rotana na području BiH, ali i Evrope. Osnovana 1992. godine, Rotana je prvi hotel otvorila u Abu Dabiju, a danas u svom portfoliju ima 112 hotela u 13 zemalja, uz 46 hotela koji su još uvijek u izgradnji.